S edan jag gick ut Valands konsthögskola har jag enbart arbetat som bildkonstnär.

Jag både tecknar och målar och gör någonting som jag kallar telningar, alltså en blandning av teckning och målning. Själva ordet telning betyder egentligen avkomma och det kan man ju på sätt och vis säga att mina bilder är.

Telningarna är gjorda på pannå som jag grundar i en ljusockra ton för att få ritpapperskänsla, och använder sedan kolpenna och oljefärg. Det händer att det förekommer tredimensionella föremål i bilderna.

Folk brukar fråga: "Var får du allt ifrån? Hur kommer du på vad du ska göra?" Det bara kommer från livet självt, till exempel när jag är ute och promenerar och ser mig omkring; en viss stämning, ett ljus, drömmar, möten med människor, det kollektiva medvetandet, minnen, böcker, film, ja vad som helst egentligen.

Den härligaste känslan är när jag själv blir överraskad över något jag gjort: "Vad är det här? Var kom det ifrån? Oj, vad bra! Har jag gjort det här?" Det är som att det har givits mig från något större; jag är bara verktyget.

Det underbara med att måla och teckna är att jag är så i ett med det jag gör och tiden upphör. En av baksidorna är att inte kunna släppa tanken på ett "problem" i en bild.